Back to All Events

Woestijnspiritualiteit in de stad

  • St. Catharinadal Kloosterdreef Oosterhout, NB, 4901 PH Netherlands (map)

Begeleiding Petra Galema

Spiritwijs: spiritualiteit op eigen wijze. www.spiritwijs.eu

Zaterdag 23 én 30 maart, 10,30 – 12,30 u.

Sint-Catharinadal

Aanmelden vooraf: galama@spiritwijs.eu of via contactpagina spiritwijs.eu

Er zijn geen kosten aan verbonden

Woestijnspiritualiteit laat zich ontdekken in de boeiende gemoedsbeweging tussen stil zitten en het aangaan van jouw innerlijke reis.

Iemand vroeg aan een woestijnmoeder: “Waarom zit je de hele dag in je kluizenaarscel?” En ze antwoordde: “Ik zit niet, ik ben op reis.”

Op reis zijn spreekt ons aan: we willen de wereld zien, de vele uitzichten in de natuur en in andere culturen verkennen. Maar ook is er een verlangen tot verstilling en naar de innerlijke reis. In een van haar meditaties roept een woestijnmoeder ons op te blijven waar je bent en niet steeds van hot naar her te reizen, want in de aandacht voor waar en wie jij nu bent begint je innerlijke reis. Ze zei ook dat het mogelijk is om in de stad te leven en in de geest stil te worden, terwijl anderen op een stille plek zijn maar door al hun gedachten in beslag genomen zijn.


Tijdens twee  bijeenkomsten zullen we mediteren met de wijsheid van de woestijnmoeders en van de kluizenares Julianne van Norwich. Dan doen we door te verstillen op je meditatiebankje of -stoel, en zo aangeraakt te worden door de wijsheid van de woestijnspiritualiteit en door je eigen innerlijke woorden. En daarna mogen we met elkaar de ervaringen uitwisselen die jij op je reis tegenkomt. In zoveel woorden als jij er aan wil geven. Het wordt een boeiende tocht naar jezelf in ontmoeting met de a/Ander!