Back to All Events

Veertig Dagen Woestijn

  • St. Catharinadal Kloosterdreef Oosterhout, NB, 4901 PH Netherlands (map)

De woestijn is sinds mensenheugenis de plek van loutering en doortocht. In de verlatenheid en stilte van niets anders dan jezelf alleen staat de woestijn voor inkeer en bezinning op je levensweg en de keuzes die je maakt. Maar ook ongevraagd en ongewild kun je als mens je leven ervaren als een woestijn van eenzame verlatenheid. De woestijn keert steeds weer terug als metafoor voor de ervaring van mensen en groepen in fases van loutering, herbezinning en het zoeken naar nieuwe toekomst. Bevrijd op weg naar een beloofde toekomst van voorspoed. 


Welkom bij dit een meditatiefconcert waarin zes teksten van de 40-dagentijd omringd worden door oude polyfone muziek. Gezongen door het vierstemmig mannenkwartet Capella Vacalis o.l.v. Bram Verheijen.

Earlier Event: March 30
Woestijnspiritualiteit in de stad
Later Event: April 3
Film op locatie