Back to All Events

Oases van rust en bezinning – punten om bij stil te staan

  • Theek 5 8 Torenstraat Oosterhout, NB, 4901 EJ Netherlands (map)

Een wandeling langs de nieuwe watertappunten in Oosterhout. In het kader van ‘Ik vast! Jij vast ook!’ gaan we wandelend langs een aantal nieuwe watertappunten van Brabant Water in Oosterhout. Deze watertappunten kan je zien als nieuwe bronnen! En in feite zijn ze dat ook! Het is een bijzondere dag om even stil te staan bij jouw eigen bronnen. 

Elke (watertappunt) bron staat voor een levensthema, zoals vertrouwen, vergeving, verdriet, ontkenning en liefde. We wandelen met gerichte opdrachten m.b.t. tot de levensthema’s. We lopen zowel in stilte als in dialoog met de ander.  En bij elke bron, krijg je een tekst die juist op Goede Vrijdag actueel is in de wereld van nu. Bij elke bron klinkt muziek die afgestemd is op het thema. Op deze wijze brengen we het nieuwe, de watertappunten, onze levensthema’s in verbinding met het oude verhaal, wat nog steeds iedere dag actueel is. En we sluiten af met de meditatie van de Donkere Metten van Stille Zaterdag in de St. Jansbasiliek. Gezongen door het Schola Cantorum. Tijdens onze tocht drinken we onderweg ergens koffie of thee en is er ruimte voor toilet. De Donkere Metten beginnen aansluitend om 21.15 uur tot 22.00 uur. Aanmelden is niet nodig.      

Piet van der Pluijm (63) put uit zijn rijke ervaring. De afgelopen 25 jaar heeft hij de wereldvredeactiviteiten georganiseerd in Oosterhout.

Earlier Event: April 18
Donkere Metten 18 April
Later Event: April 19
Donkere Metten 19 April